OMSCHRIJVING
Een klassieker die we vroeger bij de
Mark TwainVroeger een restaurant in een radarschip tegenover de Batavia in Lelystad
serveerde op feesten en partijen, met een twist van mijn moeder.
BOODSCHAPPEN
600 gr
aardappelen
blblik
kapucijners
1 bakje
vetspek
1 pot
appelmoes
 
mosterd
 
roomboter
 
nootmuskaat
 
peper en zout
 
Gehaktbal
300 gr
gehakt
2 tl
paprikapoeder
1 tl
kerriepoeder
1 tl
mosterd
1
ei
 
paneermeel
 
nootmuskaat
 
roomboter
 
olijfolie
 
peper en zout
BEREIDING
Meng het gehakt met alle ingrediënten goed door elkaar en draai hier 3 a 4 gehaktballen van. Laat een scheut olijfolie met roomboter goed heet worden in een braadpan en braad de gehaktballen aan. Laat deze daarna op laag vuur met de deksel op de pan (iets open laten) langzaam gaar worden in ongeveer 20 minuten.

Schil de aardappelen en kook deze met wat zout in 20 minuten gaar. Pureer de aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, roomboter, peper en zout.

Bak het vetspek uit en meng dit door de puree (hou wat achter voor garnering). Warm de kapucijners op.

Op een mooi wit bord de puree, kapucijners en appelmoes grof mengen en garneren met uitgebakken blokjes vetspek. Smeer wat mosterd hier en daar er door, en leg er een gehaktbal bij.

Een beetje vreemd, maar echt lekker!! Met name voor kinderen is de appelmoes een must-have erbij!
VARIATIES
Nee... zo moet ie echt, Ik weet het zeker.
REACTIES