OMSCHRIJVING
In de winkel zie je het wel eens liggen bij het vleeswaar: carpaccio. Met een grote boog omheen lopen en een mooie ribeye of entrecote halen. Heel dun snijden gaat prima met een koksmes en dan heb je de basis voor deze hele mooie salade.
BOODSCHAPPEN
Salade
1
ribeye
of
entrecote
200 gr
gemengde (rucola)sla
100 gr
snoeptomaatjes
1 bk
semi gedroogde tomaatjes
1
komkommer
1
rode ui
1 pt
kappertjes
100 gr
pijnboompitjes
 
verse basilicum
 
parmezaanse kaas
 
peper en zout
  
Dressing
1 el
mayonaise
2 el
griekse yoghurt
tnteen
knoflook
 
worcester sauce
 
citroen
 
parmezaanse kaas
 
peper en zout

BEREIDING
Verwarm de grillpan (minimaal 10 min) en maak vast de dressing door alle ingredienten te mengen. De kaas kun je het beste raspen op een microplane. De knoflook krijg je ook mooi fijn door deze op de microplane te raspen (kijk uit voor je vingers).

Het vlees droogdeppen met keukenpapier en licht insmeren met een mooie olijfolie, en kruiden met peper en zout. Deze 1 à 2 minuten kort grillen aan beide kanten. Zeker niet te lang grillen, het vlees moet 'rare' blijven. Na het grillen deze in aluminiumfolie laten rusten (ong. 10 minuten). Niet bang zijn dat het vlees koud wordt... het is een salade!

Snijd de tomaatjes en gedroogde tomaatjes door midden. Vervolgens het vlees zo dun mogelijk snijden en mengen met de sla, snoeptomaatjes, semi-gedroogde tomaatjes, komkommer, kappertjes, basilicum, pijnboompitjes en uiteindelijk de dressing. Snij er nog wat mooie krullen parmezaan overheen en ganeer met basilicum.
VARIATIES
Peuters hebben in de 1e jaren nog wel eens moeite met salades. Om ze toch mee te laten eten en te laten wennen kun je alle ingredienten op een bord leggen. Daardoor blijft het herkenbaar wat het is en eten ze gewoon mee met de pot.

Voor afwisseling is mierikswortel door de dressing een erg lekkere.
REACTIES