OMSCHRIJVING
Een curry maak je eigenlijk een dag eerder zo dat smaken goed in kunnen trekken. Maar soms heb je gewoon vandaag al zin in een curry. Dit recept is een 'snelle' variant op een thaise rode curry.
BOODSCHAPPEN
250 gr
gamba's
1
ui
1 dm
gember
2 st
citroengras
2
rode pepers
3
limoenbladen
1 tl
trassi
1
tomaat
1
limoen
1
bloemkool
1/2
rode paprika
1/2
oranje paprika
1 tl
laos
1 tl
komijnzaad
1 tl
korianderzaad
1 el
vissaus
1 bl
kokosmelk
 
verse koriander
 
arachideolie
 
peper en zout
BEREIDING
Snipper de ui, knoflook, gember en fruit dit zachtjes aan in arachideolie. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe, samen met de laos, komijnzaad en korianderzaad.

Blus het geheel af met kokosmelk. Kneus de citroengras en voeg dit samen met de limoenblad, fijngehakte koriander (blad en steel), vissaus en trassi toe aan de curry. Voeg 100 ml water toe en laat alles min. 30 minuten zacht pruttelen met de deksel op de pan.

Zet het vuur uit en laat dit zo lang mogelijk staan om de smaken te laten mengen. Bij voorkeur 's-ochtends al maken en 's-avonds afmaken.

Haal de citroengras en limoen uit de curry en pureer de saus met een blender. Snijd de bloemkool in roosjes, warm de currysaus weer op en gaar de bloemkool hierin niet langer dan 15 minuten (laag vuur). Verhit arachideolie in een wok, en wok de paprika kort. Voeg toe aan de curry.

Verhit weer wat arachideolie in de pan en wok de garnalen kort (ong. 3 minuten in totaal). Blus deze af met limoensap, breng op smaak met peper en zout, en voeg toe aan de curry. Serveer direct en garneer met limoenschijfjes, koriander en fijngesneden rode peper.
VARIATIES
Qua groenten kun je oneindig varieren. Geroosterde pompoen zou bv ook prima kunnen.
REACTIES