OMSCHRIJVING
Omdat je niet genoeg kunt varieren qua salade, deze met een heel mooi product: eend! Niet al te duur en vrij simpel te maken.
BOODSCHAPPEN
Salade |
1 | eendenborstfilet |
100 gr | rucola sla |
1 | little gem sla |
1 | conference peer |
1 bk | semi gedroogde tomaatjes |
1 hnd | walnoten |
| peper en zout |
| |
Dressing |
2 el | balsamico azijn |
1 tl | bruine suiker |
1 tl | mosterd |
3 el | olijfolie |
| peper en zout |
BEREIDING
Verhit een wok of hapjespan op half hoog vuur. Snijd het eendenvel met een scherp mes in en wrijf de eend in met peper en zout. Bak de eend 5 minuten op de velkant.
Bedruip de eend af en toe met het vet wat hierbij vrij komt. Bak de eend nog 3 minuten op de andere zijde. Bewaar 10 minuten in aluminum folie om te laten rusten.
Snijd de little gem in dunne "reepjes"en verdeel dit met de rucola op een bord. Snijd de peer in acht partjes, verwijder het klokhuis en verwijder de schil. Leg deze op de sla.
Snijd de eend in dunne plakken en leg deze op het bord. Ganeer met de semi zongedroogde tomaten en grof gehakte walnoten..
Meng alle ingredienten voor de dressing en mix deze met een garde goed door elkaar. Maak de salade af met de dressing.
VARIATIES
Om van deze salade meer een variant voor een voorgerecht te maken, zou je de balsamico azijn met suiker kunnen inkoken tot een stroop. Een blauwe kaas of feta maakt het gerecht helemaal af.