OMSCHRIJVING
Nog zo'n mooi recept om de lente of zomer mee te vieren. Niet te zwaar en visueel een vrolijk voorgerecht.
BOODSCHAPPEN
Salade
8
grote tijgergarnalen (heel)
2
plplakken
parmaham
1
mango
1
komkommer
1
watermeloen
1
(buffel)mozzarella
1
zkzakje
veldsla
12
tktakjes
rucola cress
 
phlox (bloemen)
 
Dressing
1 el
gembersiroop
1
citroen
1
eleetlepel
azijn
1
tltl
honing
2 el
olijfolie
 
zout en peper
BEREIDING
Verwarm een oven op 150°, snijdt de parmaham schuin door midden en leg de parmaham op bakpapier en droog deze in de oven (totdat ze krokant zijn - ongeveer een uurtje).

Snijdt de mango, komkommer, watermeloen en mozzarella brunoise in gelijke grootte. Meng alle ingredienten voor de dressing. Bak de gambas in olijfolie (ong. 2 min per kant) met wat zout en peper. Vuur uit en afblussen met citroensap.

Alle brunoise gesneden onderdelen en veldsla mengen met de dressing en deze mooi in een bedje in een mooi diep bord opmaken. Gambas en schotsen van parmaham er in steken. Afmaken met rucolacress en phlox.
VARIATIES
Qua kressen en bloemen zijn er veel variaties mogelijk, het is maar net wat er op dat moment groeit en bloeit. Floks of de bloemen van komkommerkruid zijn dan ook dankbare planten in de tuin.
REACTIES