OMSCHRIJVING
Vaak mis je bij koolhydraat arm eten 'iets knapperigs' bij de maaltijden. Deze frisse salade is super knapperig door het gebruik van dungesneden bleekselderij, krokant gebakken spekjes, grof gehakte walnoot en frisse appel.
BOODSCHAPPEN
Salade |
200 gr | gegrilde of gerookte kip |
1 zkzak | gemengde sla |
1 | stengel bleekselderij |
1 | appel (granny smith) + citroensap |
½ | komkommer |
1 | tomaat |
| of meerdere snoeptomaatjes |
2 | augurken |
50 gr | walnoten |
125 gr | spekjes |
|
Dressing |
2 el | griekse yoghurt |
1 el | mayonaise |
1 tl | grove (limburgse) mosterd |
2 tl | citroensap |
1 tl | honing |
1 el | augurkennatdat is dat spul in een pot augurken (zit vol met kruiden en smaak) |
| dille (optioneel) |
| peper en zout |
BEREIDING
Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Snijd de bleekselderij zo dun mogelijk. Dit gaat het makkelijkst op een mandoline.
Snijdt de gerookte kip in reepjes. Snijd de appel in reepjes en besprenkel ze met citroensap (zo worden ze niet bruin).
Was de sla met koud water. Snijd de augurk in plakjes en hak de walnoot grof.
Snijd de komkommer in soortgelijke reepjes als de appel voor een mooie presentatie. Halveer de snoeptomaatjes.
Voor de dressing alles mengen en op smaak brengen met peper en zout. Dressing mengen door de salade.
VARIATIES
Dit recept is ideaal voor als je nog wat gegrilde kip over hebt van een vorige maaltijd. Maar er speciaal gerookte kip voor kopen kan natuurlijk ook.
Verse dille als extra kruid past erg mooi bij deze salade.