OMSCHRIJVING
Een mooie volle kaasfoundue met veel smaak. Ideaal om te combineren met groente.

Bron: 24 kitchen
BOODSCHAPPEN
1 tn
knoflook
250 ml
witte wijn (fruitig)
250 g
emmentaler
250 g
gruyère
1/2 tl
mosterd
1 el
kirsch
 
olijfolie
 
peper en zout
BEREIDING
Verhit een scheutje olie in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn en fruit de knoflook in de olie.

Blus de knoflook af met de wijn, (bewaar een scheutje), en breng aan de kook.

Roer de maïzena aan met de resterende wijn en roer door de kokende wijn. Rasp de kaas en voeg in kleine delen toe.

Let hierbij op dat de kaas niet kookt. Roer alles goed door en breng op smaak met mosterd, kirsch en zwarte peper.


Serveer met groente (en voor niet koolhydraatarmen: brood).
VARIATIES
Qua kazen valt er uiteraard veel te varieren. Ben je een lieverhebber van blauwe kaas, dan is dat ook prima te gebruiken.
REACTIES