OMSCHRIJVING
Lekker receptje die vrij snel op tafel staat. Mooie combinatie van zoete frisse ananas en de diepe smaak van geroosterde kokos en cashew.
BOODSCHAPPEN
1
ui
2
kipfilets
1/2
rode paprika
1/2
gele paprika
1  
zkzakje
geraspte kokos
1  
bkbakje
cashewnoten
1  
blblikje
ananas
1
lenteui
 
vissaus
 
oestersaus
 
basmati of pandanrijst
 
arachideolie
 
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 180 C. Snijdt de kip in kleine stukken en snipper de ui fijn. Doe de kokos in een ovenblik en rooster deze in de oven lichtbruin (ca. 4-5 minuten). Rooster de cashewnoten ook in een ovenblik (ca 10-12 min.).

Verhit olie in de wok en bak de kipfilet (met wat peper en zout) mooi bruin op middelhoog vuur. Doe de ui er bij en wok dit mee. Snijdt de paprika in stukjes en bak deze op hoog vuur mee. Voeg daarna de ananas toe in stukken. Vervolgens één eetlepel vissaus, 5 eetlepels oestersaus en een scheut ananassap toevoegen. De cashewnoten grof hakken en kort mee warmen (deel bewaren voor garnering).

De rijst koken in ca. 12 minuten. In een mooi bord rijst en kip cashew mengsel opscheppen. Garneren met de geroosterde kokos, wat overgebleven cashewnoten en fijngesneden lenteui.
VARIATIES
Met verse ananas en kippendij filet wordt dit gerecht uiteraard alleen maar beter. Als je van pit houdt kun je een rode peper toevoegen.
REACTIES