OMSCHRIJVING
Omdat je niet altijd tijd hebt voor sterren waardige gerechten, maar wel zo lekker wil eten: kip kerrie!
BOODSCHAPPEN
2
kippenbouten
300 gr
sperziebonen
150 gr
rijst
2 el
roomboter
2 tl
paprikapoeder
 
peper en zout
 
Kerriesaus
2 el
bloem
2 el
roomboter
200 ml
volle melk
1/2
sjalot
1 tl
sambal
2 tl
kerriepoeder
1 tn
knoflook
1 tl
paprikapoeder
½ tl
gerookte paprikapoeder
½ tl
komijn
 
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 200 C. Wrijf de kippenbouten in met peper, zout. Leg deze op bakpapier in een overschaal en gaar de kip in 45 min. Smelt de roomboter en meng deze met paprikapoeder. Smeer de kippenbouten de laatste 10 minuten in met dit mengsel.

Maak de bonen schoon en kook deze in 12 minuten beetgaar in water met zout.

Verhit de boter in een steelpannetje en laat deze uitbruisen. Voeg op een laag vuur de bloem toe en gaar deze een minuutje (of 2). Voeg daarna langzaam beetjes melk toe en blijf roeren totdat je een bechamelsaus hebt.

Voeg daarna toe, knoflook geraspt op de microplane, fijngesnipperde halve sjalot, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder. Op smaak brengen met peper en zout.
VARIATIES
Vervang de melk met kokosmelk, en voeg verse koriander en appel toe voor een oosters tintje.
REACTIES