OMSCHRIJVING
Bouillonblokjes uit de supermarkt hebben nog maar weinig met bouillon te maken. Ze zijn met name heel erg zout en hebben meer weg van een "pakje" in de vorm van een blokje.

Het enige aan kip in een bouillonblokje is... kippenpoeder. De smaak komt voornamelijk van een gist.

Zelf bouillon maken en best
simpelJa, dit is simpel
en een wereld qua verschil in smaak! Het enige wat het kost.... wachttijd ... maar dat gaat vanzelf.
BOODSCHAPPEN
2 lt
water
1
kip
of één
kippenkarkas
2
wortels
2
uien
1
prei
ststengels
bleekselderij
tktakje
bladselderij
tktakje
verse tijm
2
laurierbladen
10
peperkorrels
ststukje
foelie
 
peper en zout
BEREIDING
Snijd alle
groenten
in kleine stukken. Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit de alle groenten even aan. Vul de pan aan met twee liter water.

Leg de kip of kippenkarkas/ botten in het water, en voeg alle
kruiden
toe. Even roeren en op een zacht vuurtje laten pruttelen met de deksel op de pan. Laat het geheel minimaal 3 uur
trekken
op een temperatuur net onder het kookpunt. Passeer daarna alles door een zeef.

Ten overvloede: Het kippenvlees/botten/groente gooi je weg, het
vocht
is je eindproduct. ;)