OMSCHRIJVING
Alles is lekker van de grill, maar deze kofte is helemaal een feestje. Zonder rijst of pita geheel koolhydraatarm, maar met is ook lekker!
BOODSCHAPPEN
Groenten
1
dikke aubergine
4
tomaten
 
olijfolie
 
peper en zout
 
Gehaktspiezen
300 gr
lamsgehakt
1
ei(dooier)
1 tl
paprikapoeder
1 tl
gerookt paprikapoeder
2 tl
komijn
1 tl
knoflookpoeder
½ tl
oregano
 
peterselie
 
peper en zout
 
(optioneel) verse koriander
 
Tzaziki
1
komkommer
tntenen
knoflook
bkbak
griekse yoghurt
eleetlepel
witte wijn azijn
3 el
olijfolie
 
dille
 
zout
BEREIDING
Voor de tzaziki: Schil de komkommer, rasp deze fijn en laat deze in een zeef met wat zout uitlekken (eventueel nog wat uit knijpen na een uur).
Snijdt de dille en peterselie fijn en meng alle ingredienten met de komkommer en griekse yoghurt met geperste knoflook, olijfolie en witte wijn azijn.

Verwarm de oven op 200°C. Verhit de grillpan (min. 10 min) en meng ondertussen alle kruiden met het gehakt, een eidooier, en 1 eetlepel olijfolie. Maak hiervan 6 spiezen.

Snijdt de tomaten in plakken en rooster deze in 15 minuten in de oven met wat zout, peper en olijfolie.

De aubergine in dunne plakken snijden (ca ½ cm). Smeer deze in met mooie olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de aubergine 2 à 3 minuten per kant (als je mooie strepen ziet zijn ze klaar). Grill de spiezen totdat ze gaar zijn, smeer ze daarna nog even in met olijfolie.

Plaats alles nu op een mooi bord, met wat koriander er over en wat extra tzaziki er naast.
VARIATIES
Gegrilde courgette past hier ook mooi bij. Qua kruiden is er veel te varieren.
REACTIES