OMSCHRIJVING
Omdat je niet altijd zin hebt om lang in de keuken te staan een 'snel' receptje. Ideaal om op vrijdag-visdag het weekend mee te beginnen. De combinatie van groenten hebben al iets rokerigs en wordt nog eens versterkt door de smaak van gerookte makreel.
BOODSCHAPPEN
gerookte makreel
(van de visspecialist)
bkbakje
groene asperges
hnhanden
sperziebonen
bkbakje
kastanjechampignons
zkzakje
walnoten
pkpakje
boursin
 
olijfolie
 
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de grillpan (minimaal 10 min), verwarm de oven
op 250°C
en zet een pan water op met een snuf zout. Maak de
makreel schoon
: ontdoen van huid en graat. Hak de
walnoot
grof.

Doe de champignons in een
blakbik
- met bakpapier op de bodem - en hussel deze met olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor 18 minuten.
Dop de sperziebonen
en kook deze 6 minuten. Verwijder het
kontje
van de asperges, hussel deze door wat olijfolie en kruidt met peper en zout.
Grill
deze (ongeveer)
twee minuten
.

Verhit een wok met olie en wok de voorgekookte bonen ongeveer een minuut of 2. Meng met de boursin, asperges en champignons. Meng dit met de walnoot (grof gehakt) en een aantal 'plukken' makreel en roer dit kort door om op te warmen.
VARIATIES
Dit gerecht is ideaal om te combineren met een mooi stuk vis, zoals bv forel of zeebaars

Mocht je nou echt haast hebben, kun je de champignons en asperges ook mee wokken ipv grillen en in de oven. Het rokerige wordt dan alleen wat minder.
REACTIES