OMSCHRIJVING
Lekker snel op tafel en altijd een feest... mosselen!
BOODSCHAPPEN
2 kilo
mosselen
zkzakje
fijne soepgroenten
pkpakje
mosselkruiden
tnteen
knoflook
 
witte wijn
 
verse peterselie
 
olijfolie
 
peper en zout
 
1
stokbrood
2 a 3sauzen:
 
cocktailsaus
 
knoflooksaus
 
kruidenboter
BOODSCHAPPEN: COCKTAILSAUS


Cocktailsaus
3 el
mayonaise
2 el
ketchup
1 el
griekse yoghurt
2 tl
paprikapoeder
2 tl
worchestersauce
2 tl
citroensap
1 tl
poedersuiker
1 tl
whiskey
 
peper en zout
 
BOODSCHAPPEN: KNOFLOOKSAUS


Knoflooksaus
3 el
mayonaise
3 el
griekse yoghurt
1 tl
knoflookpoeder
1 el
citroensap
2 tn
knoflook
 
verse bieslook
 
verse peterselie
1 tl
honing
 
peper en zout
 
BOODSCHAPPEN: KNOFLOOKBOTER


Knoflookboter
1/2 
pkpakje
roomboter
2 el
citroensap
2 tl
kerriepoeder
2 tn
knoflook
 
verse peterselie
 
verse bieslook
 
verse tijm
 
peper en zout
 
BEREIDING
Was de mosselen in koud water in de wasbak. Gooi mosselen die drijven of kapot/ gebroken zijn, weg. Als een mossel open staat tik deze dan op de rand van het aanrecht. Gaat de mossel dicht, dan is die eetbaar, zo niet dan kan die weg. Verwijder baarden en onregelmatigheden van de schelp.

Laat de wasbak leeglopen en vul deze opnieuw met koud water zodat de mosselen onder water staan. Voeg wat zout toe. De mosselen maken zich zelf nu schoon, dus na een tijdje zie je zand in de wasbak.

Verhit wat olijfolie in een braadpan of mosselpan en fruit de groente en knoflook aan. Voeg de mosselen toe en bak deze even mee samen met de mosselkruiden. Blus af met witte wijn en laat 2 minuten koken, totdat de mosselen gaar zijn. Hak de peterselie fijn en voeg toe.

Mosselen die niet open zijn gegaan gooi je ook weg, die zijn waarschijnlijk niet goed.

Serveer de mosselen in de pan, of een mooie grote schaal met stokbrood en de sauzen. Na de eerste mossel kun je de schaal als "knijpertje" gebruiken om alle mosselen er uit te halen. Een waar feestmaal!
VARIATIES
Qua groente kun je zelf toevoegen wat je lekker vind, en er zijn vele, vele, vele sauzen die bij mosselen.
REACTIES