OMSCHRIJVING
Dit recept mag niet ontbreken op deze site. Een gerecht dat snel, makkelijk te maken en super smakelijk is, dus ideaal voor door-de-weeks. Zolang je pesto maar vers maakt (nooit een potje!!) kan het haast niet mislukken.
BOODSCHAPPEN
Pasta
1
courgette
1
bkbakje
kastanjechampignons
1
zak verse spinazie
150 gr
worstvlees
 
parmezaanse kaas
 
pecannoten
 
nootmuskaat
tnteen
knoflook
 
olijfolie
 
peper en zout
 
Pesto
tntenen
knoflook
plplant
basilicum
 
geraspte parmezaanse kaas
50 gr
pijnboompitjes
 
olijfolie
 
peper en zout
BEREIDING
Begin met de pesto, die is supersimpel te maken, dus koop nooit meer een prefab potje! Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en doe alle ingredienten in een
hakbakje
en blender dit tot een mooie
smeuige pesto
.

Knijp stukjes worstvlees
uit het velletje en bak dit in een koekenpan gaar. Omdat het kleine stukjes zijn gaat dit best snel.

Verhit een wok met olijfolie, en voeg daar de knoflook toe. Wok de kastanjechampignons en spinazie op hoog vuur en breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.

Draai met een
spiraalsnijder
mooie
slierten
van de courgette (of nog mooier,
snijden op de mandoline
). Wok dit heel kort in een scheut olijfolie. Op smaak brengen met zout.

Maak het gerecht op in een mooi diep rond bord. Eerst de spinazie, champigons en worst. Draai mooie rolletjes van de spaghetti met vork en lepel. Een paar flinke lepels pesto en een paar pecannoten. Afwerken met krullen parmezaanse kaas, een paar draaien grove peper en eventueel basilicum of rucola. Besprenkelen met olijfolie.
VARIATIES
Mooi te combineren als je niet koolhydraatarm wil eten met...
spaghetti
!!

Ook andere groente passen prima bij dit gerecht: groene asperges, rucola bv.
REACTIES