OMSCHRIJVING
Bouillonblokjes uit de supermarkt hebben nog maar weinig met bouillon te maken. Ze zijn met name heel erg zout en hebben meer weg van een "pakje" in de vorm van een blokje.

Zelf bouillon maken en best
simpelJa, Annemarie, dit is simpel
en een wereld qua verschil in smaak! Het enige wat het kost.... wachttijd ... maar dat gaat vanzelf.
BOODSCHAPPEN
2 lt
water
1
runderschenkel
2
mergpijpen
250 gr
runderpoulet
2
wortels
2
uien
1
prei
2
ststengels
bleekselderij
3
tktakje
bladselderij, stronken en blaadjes
3
tktakje
verse peterselie
2
tktakje
verse tijm
3
tktakje
verse rozemarijn
2
laurierbladen
10
peperkorrels
1
kruidnagel
1
ststukje
foelie
 
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C en braad de botten in een bakblik in de oven totdat ze mooi
bruin
zijn. Snijd de
groenten
in stukken. Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit de ui, wortel, prei en bleekselderij even aan. Vul de pan aan met twee liter water.

Leg de schenkel, mergpijpen en runderpoulet in het water, en voeg alle
kruiden
toe. Even roeren en op een zacht vuurtje laten pruttelen met de deksel op de pan. Laat het geheel zes uur
trekken
op een temperatuur net onder het kookpunt. Passeer daarna alles door een zeef.

Ten overvloede: Het vlees/botten/groente gooi je weg, het
vocht
is je eindproduct. ;)