BEREIDING
Snijd het vlees heel fijn met een scherp mes. Maak de tartaar aan met fijngehakte anjovis, kappertjes, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
Vul een kookring met de tartaar en druk goed aan met een stamper. Dek af met folie en zet koud weg.
Schil de aardappelen en snijd ze in mooie lange dikke frieten. Was ze zorgvuldig en dep ze droog. Frituur ze op 150 ºC voor 3 minuten en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Maak een beslag van de overige ingrediënten en meng de uienringen door het beslag.
Breng water met azijn aan de kook in een grote pan. Pocheer hierin de eieren voor 2 minuten.
Geen ster in pocheren? Tip: Leg plastic folie in een schaaltje en wrijf deze in met olijflie. Breek het ei hier in open en vouw de folie dicht. Draai de bovenkant voorzichtig dicht. Steek een sateprikker door het bovenste gedeelte van de folie en plaats deze op de rand van de pan zodat het ei onder water staat. Na 2 minuten koken de folie verwijderen.
Bak de frieten op 200 ºC mooi goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout. Meng de maynaise met wat kerrie, citroensap, zout, peper en bieslook. Haal de uiringen uit het beslag met een vork en frituur deze mooi goudgeel. Op smaak brengen met zout.
Plaats de tartaar op een mooi bord, met daarop het gepocheerde ei, uienringen en wat bieslook. Stapel de dikke frieten er naast tot een mooie toren. Leg daar een beetje mayonaise naast met gesnipperde bieslook. Aanvallen!