Haal de
kern
uit de tomaat en snijdt deze in vieren. Doe deze in een
blender
samen met ¼ rode ui, 2 plakjes knoflook, wat basilicumblaadjes, 2 druppels tabasco, een scheut worcestersauce en wat zout
Pureer
dit goed en giet dit in een zeef met
kaasdoek
boven een kom. Kneus het tomatenstokje en voeg deze ook toe. Laat een nacht in de koelkast langzaam uitlekken.
Als het goed is, heb je op het einde een heldere, smaakvolle
tomatenthee
Voeg olie in de pan en snijdt de bacon in
fijne stukjes
. Bak deze in de
hete olie
en voeg toe wat tijm, de schil van de citroen en een plakje knoflook. Laten uitlekken op keukenpapier
Witbrood in dunne
reepjes
snijden en
frituren/bakken
in olijfolie met was tijm. Laten
uitlekken
en op smaak brengen met grof zout.
De tomaat
ontvellen
en in dezelfde
reepjes
snijden als de croutons.
Plastic
folie
insmeren met olijfolie en deze over een
kommetje
plaatsen. Het ei hierin gieten en de folie strak dicht maken met een
knoop
.
Deze 4 a 5 minuten
pocheren
in kokend water.
Alles mooi opmaken in een wit bord, afmaken met de cress. Als laatste de tomatenthee er bij gieten.