OMSCHRIJVING
Vrijdag... visdag! Ideaal voor een lekker luie vrijdag en een goed begin van het weekend. Mooie verse vis, met lekker sausjes en/of fijngesneden augurk.
BOODSCHAPPEN
Visplankje
100 gr
gerookte zalm
1
100 gr
hollandse garnalen
1
makreel
1
haring
1
augurk
 
Frisse yoghurtsaus
2 el
griekse yoghurt
1 el
mayonaise
2
augurken (fijngesneden)
1 tl
grove (limburgse) mosterd
2 tl
citroensap
1 tl
honing
1 tl
verse dille
 
peper en zout
 
Optioneel
 
snoeptomaatjes
 
rucola
 
citroen
 
appel (granny smith) in lucifers gesneden
 
hollandse vlaggetjes
BOODSCHAPPEN: COCKTAILSAUS


Cocktailsaus
3 el
mayonaise
2 el
ketchup
1 el
griekse yoghurt
2 tl
paprikapoeder
2 tl
worchestersauce
2 tl
citroensap
1 tl
poedersuiker
1 tl
whiskey
 
peper en zout
 
BOODSCHAPPEN: RAVIGOTTESAUS


Ravigottesaus
3 el
mayonaise
1 el
zure room
1 tl
grove mosterd
1
zure augurk
1/2
sjalot
 
verse peterselie
 
verse bieslook
 
verse dragon
1 el
kappertjes
1 tl
poedersuiker
 
peper en zout
 
BEREIDING
Meng alle ingredienten voor de sausen. Leg alle vis op een mooi bord met de sausjes en eventeel met tomaatjes, rucola of hollandse vlaggetjes.

De makreel kun je natuurlijk zo neer leggen, maar nog lekkerder: Prak de makreel fijn in een kom en meng daar door heen:

2 eetlepels mayonaise, fijn gehakte augurk en fijn gehakte zilverui, paprikapoeder en peper.
VARIATIES
Er is natuurlijk nog veel meer mooie vis die je kunt gebruiken, zoals bv gamba's. Het is maar net wat de viskraam/winkel heeft liggen
REACTIES