OMSCHRIJVING
Vissticks zelf maken is niet alleen leuk, maar je kunt ook zelf de kruiden bepalen die je gebruikt. Met citroenrasp krijg je heerlijke frisse vissticks. Uiteraard met een frisse heerlijke dipsaus erbij.
BEREIDING
Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en snijd deze in "balkjes".
Zet drie borden klaar: één bord met bloem, één bord met 2 losgeklopte eieren en één bord met verkruimelde cornflakes. De cornflakes kun je makkelijk verkruimelen door ze in een plastic zak te doen en met een deegroller er op te slaan. Breng de bloem, ei en cornflakes op smaak met zout en peper
Rasp wat citroenschil over de cornflakes en voeg hier ook fijngesneden peterselie aan toe. Meng dit door elkaar.
Haal de visticks eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het cornflakes mengsel.
Voor de saus: Snijd de augurk en sjalot brunoise (fijn), snijd de kruiden fijn, en meng alle ingredienten voor de saus.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en "frituur" de vissticks in ca. 6 a 8 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout (nazouten).
Serveer de visticks nu op een mooi bord, samen met bv gegrilde asperges, gebakken aardappels en de frisse dipsaus. Smullen!
VARIATIES
Het paneren zou ook met panko of paneermeel kunnen. Bij de vissticks past uiteraard allerlei soorten groenten. En om het geheel klassiek te maken kun je het ook serveren met.... friet (of patat, afhankelijk tot welk kamp je behoort).