OMSCHRIJVING
Vaak wordt dit gegeten als voorgerecht, maar is ook uitermate goed geschikt voor een koolhydraatarme lunch. Mocht je dit alles 's-ochtends klaar maken, houdt dan de dressing, ui en kappertjes uit de salade en meng dit pas vlak voordat je de salade gaat eten. Daardoor blijft de salade
versDe zuren van de dressing, kappertje en ui maken de salade slap (binnen een half uur)
.
BOODSCHAPPEN
Salade
100 gr
plakjes gebraden kalfsfricandeau
1
rode ui
ststronk
witlof
75 gr
rucola
2
eieren
1 el
kappertjes
1 bk
semi gedroogde tomaatjes
3 a 4
radijsjes
 
Dressing
5 el
mayonaise
blblikje
tonijn
2 tl
citroensap
2 el
kappertjes
2 el
olijfolie
2
anjovisfilets
 
peper en zout
BEREIDING
Begin met het koken van de 2 eieren (minimaal 8 minuten voor hardgekookt).

Voor de dressing: laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets, olijfolie en citroensap met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Pel wat blaadjes af van de witlof en snijdt deze in repen. Snijdt de radijs in dunne plakjes, de ui in dunne ringen en de eieren in 4 partjes. Was de sla in koud water (goed uitlekken) en meng vervolgens alle ingredienten (behalve de dressing, ui en kappertjes) met elkaar.

Vlak voor het serveren, de dressing en kappertjes er door heen mengen.
VARIATIES
Uiteraard kun je bij deze salade enorm varieren qua groente die je lekker vindt.

En met dit recept kun je ook een mooi voorgerecht maken, bijvoorbeeld met kapperappeltjes en gefrituurde kappertjes.
REACTIES