OMSCHRIJVING
Je blijft er van eten... cheesecake. Niet heel goed voor de lijn, dus één keer per jaar maken en dan er maar extra van genieten!
BOODSCHAPPEN
150 gr
bastogne koeken
75 gr
roomboter
600 gr
monchou
170 gr
kristalsuiker
20 gr
bloem
75 gr
zure room
3
eieren
1
vanillestokje
BEREIDING
Verwarm de oven op 150 ℃.

Doe de bastogne koeken in een plastic zak en verkruimel deze door er met een
deegrollerof een zware houten snijplank... ook goed
op te slaan.

Meng de verkuimelde bastongekoek met gesmolten roomboter en meng goed.

Verdeel dit over de bodem van een ingevette springvorm.
Gebruik een springvorm van 24 cm voor een "lage" cheesecake, of één van 20 cm voor een hoge.

Meng de monchou en de suiker goed door in een keukenmachine. Voeg daarna de bloem, eieren en het merg van het vanillestokje toe en meng dit alles goed door.

Schep deze massa in de springvorm bovenop de bastognebodem.

Bak de cheesecake in het midden van de oven voor ongeveer een uur. Nu komt het ergste... wachten. Zet de oven uit en zet de deur iets open. Laat nog een uur afkoelen.

Haal de taart uit de oven en laat deze op het aanrecht wederom een uur afkoelen. Plaats de taart in de koelkast, en laat deze
minimaalof een nacht, maar zoveel geduld moet je maar hebben
4 uur afkoelen.

Daarna wordt het wachten beloont... aanvallen!!... oh nee, genieten.
VARIATIES
Om de cheesecake wat frisser te maken en wat minder
machtigdat is niet zo, maar dat lijkt het dan wel
, kun je de rasp en sap van één citroen, samen met twee eetlepels maizena toevoegen.
REACTIES