OMSCHRIJVING
Wat doe je als je dol bent op burritos of tortillas, maar de wraps niet mag. Simpel... die vervang je door wraps van gegrilde aubergine. Dat is zelfs nog lekkerder dan wraps.
BOODSCHAPPEN
Wraps
1
dikke aubergine
 
olijfolie
 
peper en zout
 
Kruidenmix
2 tl
paprikapoeder
1 tl
gerookte paprikapoeder
2 tl
komijn
1 tl
koriander
¼ tl
chilipoeder
1 tl
knoflookpoeder
½ tl
oregano
½ tl
piment
1 tl
cacaopoeder
 
peper en zout
 
Vulling
300 gr
gehakt
1
ui
tnteen
knoflook
1
paprika
8 el
tomatensaus
(homemade)
1
klein blikje mais
 
geraspte kaas
 
Saus
125 gr
crème fraîche
tnteen
knoflook
1 tl
knoflookpoeder
¼ tl
cayennepeper
¼ tl
poedersuiker
 
dille
 
peterselie
 
zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C. Verhit de grillpan (min. 10 min) en meng ondertussen alle kruiden. De aubergine in dunne plakken snijden (ca ½ cm). Smeer deze in met mooie olijfolie en kruid met peper en zout. Grill deze 2 à 3 minuten per kant (als je mooie strepen ziet zijn ze klaar).

Voor de saus: Snijdt de knoflook, dille en peterselie fijn en meng alle ingredienten met de creme fraiche.

Snipper de
ui
en
knoflook
en fruit dit aan. Doe het gehakt er bij en bak dit rul. Vervolgens de kruiden mee bakken. Snij de paprika in kleine stukjes en meng dit samen met de mais door het gehakt. Meng hier een paar eetlepels tomatensaus door, zodat je een smeuÏg geheel krijgt.

Vet een overschaal in. Leg 3 plakken aubergine over elkaar, vul de "wrap" met gehakt, een paar theelepels van de knoflooksaus er over heen, en vouw de wrap dicht. Leg alle wraps in de ovenschaal en zet eventueel vast zetten met een prikker. Bestrooien met kaas en afbakken in de oven (ong. 15 min) en voilà. Serveer de knoflooksaus erbij. Zaaaaaaaalig!
VARIATIES
Het gehakt kun je uiteraard prima vervangen met kip. Het recept blijft hetzelfde alleen het is dan aan te raden om de kruidenmix te mengen met olie en de kip in blokjes van te voren hierin te marineren. Grill de kip en de aubergine op de bbq en je gaat van zaaaaaalig naar godelijk!!
REACTIES