Verwarm een
oven voor op 280°C.
Zodra deze op temperatuur is, zet de oven dan op de grillstand. Leg 2 paprika's op bakpapier in een bakblik en plaats deze
in de oven.
Haal 2 teentje knoflook uit de bol (die zijn voor later), en pak de bol in in aluminiumfolie en plaats deze ook in de oven. Grill de paprika's ongeveer een half uur (halverwege draaien) totdat ze
zwart worden.
Haal de paprika en knoflook uit de oven en pak de paprika's in
in aluminiumfolie
en laat deze een half uur afkoelen. Het velletje is dan een stuk makkelijker te verwijderen.
Verwijder het vel
en pitjes van de paprika's, en snijd het in
kleinere stukken.
Snijd de
ui
,
knoflook
en
wortel
in kleine stukjes en
fruit
deze aan in olijfolie op laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg een volle eetlepel tomatenpuree toe. Na 2 minuten
ontzuren
van de tomatenpuree, één eetlepel bloem toevoegen. Kort meebakken totdat het begint
te plakken
op de bodem.
De tomaten uit blik toevoegen en
doorroeren
. De bol knoflook uit de folie halen en de
kop er afsnijden
. Knijp deze uit, zodat
de pulp
eruit komt en toevoegen aan de saus. De bouillon erbij, samen met de laurier, tijm, oregano en rozemarijn. Op een
laag pitje
de saus 2 à 3 uur laten stoven met de deksel op de pan (hoe langer, hoe beter).
De laurier en alle kruiden na het stoven er uit
vissen
. Op smaak brengen met zout en peper.
Pureer de saus
en haal
door een zeef
zodat je een mooie fijne saus krijgt
zonder grove stukjes
.
Eventueel de saus nog even laten inkoken op een laag pitje (met de deksel van de pan) als deze nog te dun is. Als de saus langzaam van een spatel afglijd is de saus dik genoeg. De saus kun je eventueel laten afkoelen en weer opwarmen als die nodig is. Als de saus warm is, een flinke portie geraspte parmezaanse kaas er door heen roeren.