OMSCHRIJVING
Koolhydraatarm is echt geen ramp.... want je mag gewoon.... stoofvlees!! Net als curry's en vele tomatensaus recepten wordt het alleen maar lekkerder als je het een dag later eet. Ideaal dus om er meer van te maken dan nodig is en porties in te vriezen.

Het oorspronkelijke recept is eigenlijk een soep en er zijn vele variaties te vinden op internet. Ik denk bij goulash altijd aan de mooie paprika smaak, dus lekker veel paprika in deze variant met drie verschillende bereidingen voor meerdere 'lagen' in de saus
BOODSCHAPPEN
Goulash
500 gr
sucade of runderlappen
2
uien
1
wortel
4
paprika's
1
blblikje
tomatenpuree
1 el
bloem
1 el
witte wijnazijn
3
kruidnagels
500 ml
1
tktakje
verse peterselie
1
vers laurierblad
 
olijfolie
 
peper en zout
 
Krieltjes van pompoen
1
pompoen
 
olijfolie
 
peper en zout
 
Frisse komkommer
1
komkommer
 
witte wijnazijn
5 el
augurkennatdat is dat spul in een pot augurken (zit vol met kruiden en smaak)
 
zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 250°graden en leg twee paprika's in een bakblik
in de oven.
voor ongeveer 30 minuten. De paprika's moeten
zwart worden
aan de buitenkant. Pak de paprika's vervolgens in,
in aluminiumfolie
en laat deze afkoelen. Het velletje is dan een stuk makkelijker te verwijderen.
Verwijder het vel
en pitjes van de paprika's, en snijd het in
kleinere stukken.


Haal het vlees voortijdig uit de koelkast en laat op
kamertemperatuur
) komen voordat je begint. Snijdt het vlees in
kleine stukken
en breng het vlees op smaak met peper en zout en
hussel
dit met één
eetlepel bloemhet is koolhydraatarm, niet koolhydraatloos
Verhit boter in de braadpan (goed uit laten
bruisen
) en braad het vlees
bruin
. Haal alles uit de pan (vlees en aanbraadsel).

Snipper de
ui
en snijdt de
wortel
en één paprika in blokjes. Fruit dit aan in de braadpan met wat olijfolie. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat dit goed
ontzuren
. Voeg de gepofte paprika en bouillon toe en laat dit op
temperatuur komenvlees in een koude bouillon maakt het vlees taai
, voordat je het vlees en aanbraadsel weer toevoegd.


Voeg het laurierblad, 3 kriuidnagels en
één eetlepel azijnhet zuur helpt om een vlees mals te maken
toe en laat dit geheel minimaal 3 uur
stoven
op een laag pitje of in de oven met de deksel op de pan. Snij de
laatste paprikaals het goed is heb je er nog één over
in kleine blokjes en stoof dit nog even mee.

Als de goulash te dun is, laat je het nog een tijdje op een laag pitje met de deksel van de pan af om het in te laten koken (af en toe roeren).

Meng in een schaaltje de gesneden komkommer met de azijn, aurgukennat en zout. Zet dit weg om te marineren in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

Haal met een parisiennelepel
bolletjes
uit een pompoen. Hussel dit met peper, zout en olijfolie in een blakblik en bak deze in een oven op 225°graden (ongeveer 30 minuten).

Alles opscheppen in een mooi bord en afmaken met wat verse peterselie.
VARIATIES
In plaats van de "krieltjes" kun je ook kiezen voor bloemkoolrijst, maar omdat dat al vaak bij recepten zit, zijn krieltjes een mooie afwisseling.
REACTIES