OMSCHRIJVING
Dit recept heeft niet echt een naam, maar Marylise kreeg dit voor het eerst op de verjaardag van Marjolien. En vond het zo leuk dat ze zelf haar wrap mocht samenstellen/ maken. Sindsdien noemen we dit Marjoleintjes.

Lekker wat ingredienten neerzetten en zelf je wrap maken en smullen maar!!
BOODSCHAPPEN
Gehakt (kruidenmix)
300 gr
gehakt
2 tl
paprikapoeder
1 tl
gerookte paprikapoeder
1 tl
kerriepoeder
1 tn
knoflook (geraspt of gesnipperd)
½
rode ui of sjalot
 
peper en zout
 
Wraps
8
tortilla wraps
½
rode ui
1
paprika
1
tomaat
1
little gem
8 el
tomatensaus
(homemade)
1
klein blikje mais
1
klein blikje rode kidneybeans
 
geraspte kaas
125 gr
crème fraîche
BEREIDING
Verwarm de oven op 150°C en warm de wraps hier 5 minuten in op. Bak het gehakt rul in een hapjespan en meng dit met de ui en geraspte knoflook. Meng dit met de kruidenmix en een beetje water.

Snijdt de paprika en tomaat fijn, snipper de halve ui fijn en de little gem in dunne reepjes. Roer de creme fraiche even door, en zet alles klaar in kleine bakjes. Serveer de wraps er bij en laat iedereen zelf de wrap afmaken.
VARIATIES
Met wraps kun je zoveel varieren. Je kunt ook kip of pulled pork gebruiken, maar ook qua groenten kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Deze kruidenmix is wat milder. Kijk op de pagina burritos op deze website voor een wat pittigere kruidenmix.

Voor een lekkere vegetarisch variant, vervang je het vlees met falafel en gegrilde aubergine. Meng de crème fraîche met harissa, dille, citroensap en zout voor een pittigere variant.
REACTIES