Haal het vlees voortijdig uit de koelkast en laat op
kamertemperatuur
komen voordat je begint. Snijdt het vlees in
kleine stukken
en breng het vlees op smaak met peper en zout en
hussel
dit met één a twee eetlepels
bloemhet is koolhydraatarm, niet koolhydraatloos.
Verhit boter en olie in de braadpan (goed uit laten
bruisen
) en braad het vlees
bruin
(ca. 5 minuten). Haal alles uit de pan (vlees en aanbraadsel).
Snipper de
ui
en knoflook
en snijdt de
wortel
, paprika, knolselderij in blokjes. Snijdt de kastanjechampignons in vieren. Bak de spekreepjes in de braadpan krokant bruin, voeg wat roomboter toe en fruit daarna de groenten aan in de braadpan. Voeg een half blikje tomatenpuree toe en laat dit goed
ontzuren
.
Blus af met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en laat dit op
temperatuur komenvlees in een koude bouillon maakt het vlees taai
, voordat je het vlees en aanbraadsel weer toevoegd.
Voeg de laurierbladen, tijm, rozemarijn toe, met een paar draaien peper, en laat dit geheel minimaal 3 uur
stoven
op een laag pitje of in de oven (op 175 C) met de deksel op de pan.
Na ongeveer twee uur stoven kun je de deksel van de pan af laten om het in te laten koken (af en toe roeren) tot de gewenste dikte.
Meng in een schaaltje de gesneden komkommer met de azijn, aurgukennat en zout. Zet dit weg om te marineren in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
Alles opscheppen in een mooi bord en afmaken met wat verse peterselie (voor de niet koolhydraatarmen: lekker met rijst of aardappelpuree).