Haal het vlees voortijdig uit de koelkast en laat op 
kamertemperatuur

 komen voordat je begint. Snijdt het vlees in 
kleine stukken

 en breng het vlees op smaak met peper en zout en 
hussel

 dit met één a twee eetlepels 
bloemhet is koolhydraatarm, niet koolhydraatloos.
				Verhit boter en olie in de braadpan (goed uit laten 
bruisen

) en braad het vlees 
bruin

 (ca. 5 minuten). Haal alles uit de pan (vlees en aanbraadsel).
				Snipper de 
ui

 en knoflook
 en snijdt de 
wortel

, paprika, knolselderij in blokjes. Snijdt de kastanjechampignons in vieren. Bak de spekreepjes in de braadpan krokant bruin, voeg wat roomboter toe en fruit daarna de groenten aan in de braadpan. Voeg een half blikje tomatenpuree toe en laat dit goed 
ontzuren

.  
				Blus af met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en laat dit op 
temperatuur komenvlees in een koude bouillon maakt het vlees taai
, voordat je het vlees en aanbraadsel weer toevoegd.
				Voeg de laurierbladen, tijm, rozemarijn toe, met een paar draaien peper, en laat dit geheel minimaal 3 uur 
stoven

 op een laag pitje of in de oven (op 175 C) met de deksel op de pan. 
				
Na ongeveer twee uur stoven kun je de deksel van de pan af laten om het in te laten koken (af en toe roeren) tot de gewenste dikte.
	
				Meng in een schaaltje de gesneden komkommer met de azijn, aurgukennat en zout. Zet dit weg om te marineren in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
				
				Alles opscheppen in een mooi bord en afmaken met wat verse peterselie (voor de niet koolhydraatarmen: lekker met rijst of aardappelpuree).