BEREIDING
Steek de bbq aan en leg op het rooster de paellapan.
Snijd de kippendijfilet in kleine stukken, snijd een halve gele en een halve rode paprika in kleine stukjes en snipper de ui.
Snijd de chorizoworst in kleine blokjes en bak deze met wat olijfolie in de paellapan. Haal ze uit de pan, zodra ze krokant zijn.
Braad de kippendijfilet stukjes aan in de pan. Voeg de paprika en ui toe en fruit deze even aan.
Verwarm de bouillon en voeg de saffraan hier aan toe.
Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Blus af met witte wijn.
Voeg de tomatenblokjes en gerookte paprikapoeder toe en schep dit om.
Schep steeds 2 soeplepels bouillon (of bisque) in de pan en laat de rijst dit al roerend opnemen. Herhaal dit totdat de rijst ong 18 min geprutteld heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de laatste 4 minuten de gamba's toe en de laatste 2 minuten de mosselen
Voeg de chorizoblokjes weer toe en laat nu al het vocht verdampen, zodat het een licht korstje krijgt.
Haal de pan dan van het vuur en serveer met partjes citroen en vers gesneden peterselie.